• Leer gitaar binnen 22 weken

Wat is een akoestische gitaar?

Akoestische gitaarEen akoestische gitaar is te herkennen aan de bouw, grootte, gewicht, hout en het geluid dat het produceert. Een akoetische gitaar heeft 6 snaren die van nylon gemaakt kunnnen zijn. Een moderne akoestische gitaar kan natuurlijk ook metalen snaren hebben. Een akoetische gitaar mag ook wel een spaanse gitaar worden genoemd. Elektrische gitaren hebben altijd metalen snaren.

Het aanslaan van de snaar met blote vingers is een techniek die gebruikelijk is om klassieke gitaar snaren getokkeld met met de vingertoppen te spelen. Dit geeft een veel andere klank dan als je met een plectrum speelt.

De vorm, de constructie en het materiaal van klassieke gitaren variëren, maar meestal hebben ze een moderne klassieke gitaar vorm of historische klassieke gitaar vorm (bijvoorbeeld, vroeg-romantische gitaren uit Frankrijk en Italië). Snaren zijn meestal van nylon of andere kunststof of fijn draad rond een nylon of andere synthetische kern. Bij een historische gitaar kunnen de snaren gemaakt zijn van darm (schapen of varkens darm).

De term moderne klassieke gitaar wordt soms gebruikt om de klassieke gitaar onderscheiden van oudere vormen van gitaar, die in de ruimste zin ook wel klassiek, of meer specifiek: de vroege gitaren heten. Voorbeelden van vroege gitaren zijn de 6-snarige vroeg-romantische gitaar (ca. 1790), en de eerdere barok gitaren met 5 gangen.

De huidige moderne klassieke gitaar is opgericht door de late ontwerpen van de 19e eeuwse Spaanse gitaarbouwer Antonio Torres Jurado.